ActualitateSliderSocialUltima ora

Se prelungește termenul de depunere a dosarelor pentru bursele școlare

Această săptămână vine cu vești îmbucurătoare pentru elevi. Termenul de depunere a dosarelor pentru obținerea burselor școlare se prelungește cu două săptămâni, până pe data de 14 februarie.

Această decizie a fost adoptată de către Ministerul Educației întrucât au existat unele probleme la componențele dosarelor. Noutățile care însoțesc această veste se referă la faptul că toți elevii care au beneficiat de burse sociale in semestrul I vor primi în continuare acest tip de burse, și mai mult decât atât, cuantumul va fi dublat. Astfel, de la 100 lei/lună beneficiarii vor încasa suma de 200 lei/lună. Beneficiarilor de până acum li se adaugă acei elevi care au depus solicitări prin care au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei) față de valoarea valabilă pentru anul 2021 (1.386 lei).

Chiar și lista documentelor doveditoare a fost modificată, clarificându-se faptul că în situația în care acestea au fost depuse în primul semestru pentru obținerea bursei sociale, își păstrează valabilitatea pentru întreaga durată a anului școlar. Cei ce beneficiază de bursă socială sunt elevii orfani, elevii aflați în întreținerea unui singur părinte și elevii abandonați de părinți (asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială, respectiv plasamentul/plasamentul de urgență). Pentru acești elevi, acordarea bursei nu este condiționată de limite de venit. De asemenea, elevii din mediul rural, școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază de bursă socială. În același timp, pentru aceștia, acordarea bursei nu este condiționată de limite de venit.

Articole similare

Back to top button