ActualitateSliderSocialUltima ora

Ce presupune și de ce este important programul “Anghel Saligny”

În momentul actual, România se confruntă cu 3 mari probleme reprezentate de drumurile comunale nemodernizate, lipsa rețelelor de apă și lipsa rețelelor de gaze naturale.

“Conform estimărilor făcute, la nivel național, 20.000 km drumuri județene și 27.000 km drumuri comunale sunt nemodernizate, fiind estimată o valoare de 50 miliarde lei pentru modernizarea acestor drumuri; 29% din unitățile administrativ-teritoriale sunt fără rețele de apă, iar 57 % din unitățile administrativ-teritoriale sunt fără canalizare, fiind estimată o valoare de 80 miliarde lei pentru realizarea acestor obiective de investiții; 2.226 unitățile administrativ-teritoriale sunt fără rețele de distribuție de gaze naturale, iar pentru acest domeniu fiind depuse cereri în număr de 174 cereri, însumând o valoare de 2.642 milioane lei.” 

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, explică, astfel, de ce este important acest program și ne informează cu privire la faptul că un număr de 7500 de proiecte depuse la nivelul României au fost verificate, urmând recepționarea notificărilor de modificare și completare acolo unde este cazul.

Nici Gorjul nu scapă de modificări în regimul proiectului întrucât drumurile județene pe care le deține în componență parcurg tronsonul mai multor localități. În acest sens trebuie să se realizeze o analiză detaliată a zonelor nelocuite și a zonelor în care unitățile administrativ-teritoriale au implementat deja programele de apă și canalizare. Pe această cale Ministerul va avea o viziune clară a ceea ce urmează a fi declarat eligibil și urmează a fi contractat.

Termenul de semnare a contractelor în limita sumei stabilite de minister va fi perioada mai, cel târziu iunie 2022.

Articole similare

Back to top button