ActualitateSliderSocialUltima ora

4 ORDINE DE PROTECȚIE PROVIZORII DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ

În perioada 21 –27 ianuarie a.c., polițiștii gorjeni au intervenit în 11 cazuri de violență domestică, ocazie cu care au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare, distrugere, furt și nerespectarea ordinului de protecție.

În 4 dintre situații, poliţiştii care au intervenit la cazurile de violenţă domestică, au emis, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile.

La data de 27 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Polovragi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr, de 24 de ani, din comuna Polovragi, în urma unui conflict spontan avut cu mama sa, de 50 de ani, cu același domiciliu, ar fi exercitat acte de violență asupra acesteia.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin apelul 112, de o femeie, de 45 de ani, din comuna Bălănești, despre faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, de 57 de ani, cu același domiciliu, pe fondul unui conflict spontan.

În ambele cazuri, polițiștii au emis ordine de protecție provizorii față de agresori, pentru 5 zile, fiind întocmite totodată și dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Articole similare

Back to top button