ActualitateSliderSocialUltima ora

Mijloace de transport electrice la Rânca

Problema locurilor de parcare în stațiunea montană Rânca persistă în continuare și autoritățile se gândesc serios cum ar putea soluționa acest impediment ce stă în calea turiștilor dornici să urce în respectiva stațiune.

Prefectul Marcel Iacobescu a prezentat pe scurt proiectul demarat de primarul localității Novaci, Dumitru Leuștean, proiect ce presupune instalarea mijloacelor de transport electrice. Astfel, vor fi organizate curse regulate din Novaci către stațiune, urmând ca în Rânca să fie alte autobuze destinate transportului turiștilor. Această măsură presupune o fluidizare a traficului, turiștii nemaifiind nevoiți să urce în stațiune cu mașinile personale.

Dumitru Leuștean a venit în completarea celor spuse de prefect prezentând detaliat proiectul care se află în implementare. De la primarul localității aflăm astfel punctele pe care le urmărește proiectul înființării rețelei de transport în orașul Novaci, și anume: asigurarea infrastructurii rutiere parțiale necesară acestui proiect, constituirea autogărilor și autobazelor din Novaci și Rânca și, desigur, achiziționarea celor 4 autobuze electrice. În momentul de față proiectul se află într-o fază foarte avansată, termenul de finalizare fiind finalul anului 2023.

Articole similare

Back to top button