ActualitateSliderSocialUltima ora

10.000 de turiști la Rânca în weekend

După cum era de așteptat, această minivacanță din ianuarie s-a soldat cu un mare aflux de turiști care au decis să urce în stațiunea montană Rânca.

Vremea a fost ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă astfel că absolut toate pârtiile din stațiune au fost deschise spre încântarea turiștilor. Aceste condiții favorabile au atras în jur de 10.000 de persoane zilnic, fluxul scăzând în ziua de 24 ianuarie când oamenii au început să părăsească stațiunea montană. Drumurile au fost curățate în permanență ceea ce a facilitat accesul în stațiune iar oamenii s-au bucurat din plin de toate „atracțiile” acestei zone montane, de la pârtiile de ski și săniuș până la parcul de aventură.

Din nefericire, minivacanța nu s-a încheiat bine pentru toată lumea, astfel că salvamontiștii au fost nevoiți să intervină la un număr de 14 cazuri. Jumătate dintre aceste au au fost predate serviciilor de Ambulanță și Smurd pentru transportul la spital în vederea investigațiilor suplimentare. Un caz deosebit a fost cel al unui turist ce a fost transportat chiar cu ambulanța Salvamont întrucât a fost vorba de o intervenție în regim de urgență. Numărul intervențiilor s-a oprit aici, echipa Salvamont fiind în permanență implicată, acționând cu promptitudine și trecând cu bine și peste acest vârf de mijloc de sezon de iarnă.

Articole similare

Back to top button