ActualitateSliderSocialUltima ora

Protest spontan al profesorilor de la Motru

În dimineața acestei zile, un număr de aproximativ 20 de profesori ce își desfășoară activitatea la Colegiul Tehnic Motru au luat cu asalt sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Motivul acestui protest spontan este nemulțumirea cadrelor didactice cu privire la reducerea numărului de clase de liceu. Această reducere presupune păstrarea a doar 5 clase în loc de 8, ceea ce atrage după sine și reducerea numărului de ore.

Toți profesorii s-au arătat profund nemulțumiți de această decizie “luată peste noapte” după cum și susțin de altfel. Astfel, o parte a profesorilor a rămas la școală pentru a supraveghea elevii deși orele de curs sunt suspendate, iar cealaltă parte s-au prezentat la sediul inspectoratului pentru a-și spune “of-ul”.

Motivul acestei decizii total neașteptate nu este cunoscut cu exactitate de către personalul didactic, aceștia susținând că există suficienți copii ce pot alcătui numărul de 8 clase. Mutarea acestora către licee și colegii ale orașului Târgu-Jiu li se pare absurdă întrucât incomodează și copiii nevoiți să facă naveta și profesorii care vor pierde un mare număr de ore de curs.

Articole similare

Back to top button