ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Eveniment cultural deosebit la TDEG

Data de 15 ianuarie este consemnată drept o dată de o importanță culturală majoră, reprezentând, atât ziua marelui și inegalabilului poet român, Mihai Eminescu, cât și Ziua Culturii Naționale.

În acest sens, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a fost organizat un eveniment inedit cu ocazia acestei zile, și anume  premiera spectacolului „Feluri de-a iubi. Evenimentul cultural a fost coordonat de către Gia Enache și s-a bucurat de pregătirea muzicală din partea Alinei Lăcătușu.

Din distribuție au făcut parte actorii  Cosmin Brehuță, Mădălina Ciobănuc, Iulian Marinescu, Adelina Puzdrea, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Monica Sfetcu, Eugen Titu și elevii Denisa Codiță, Andra Duțu, Diana Ionescu și Raluca Vijulan de la Colegiul Național “George Coșbuc” din Motru și Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu Jiu – laureații Festivalului de Teatru pentru elevi Constantin Stanciovici Brănișteanu – ediția 2021, acompaniați la pian de Andrei Firoiu, elev al Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu”.

„Poezia reprezintă una din primele forme de cunoaștere a lumii. Cu ajutorul ei putem să readucem la viață chiar și în vremuri ca acestea, sentimentul, pasiunea, fantezia. Să ne amintim să trăim, nu să existăm!” (Georgiana Enache)

Mai mult decât atât, echipa teatrului a dorit, prin realizarea acestui spectacol, să îi aducă un omagiu actorului Ion Caramitru – cetățean de onoare al Municipiului Târgu-Jiu.

Articole similare

Back to top button