ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Mihai Eminescu comemorat la Teatru Dramatic “Elvira Godeanu”

Mihai Eminescu a fost considerat de către cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Cele mai frumoase poezii de Mihai Eminescu sunt recitate și astăzi și multe dintre operele sale sunt incluse în programa pentru examenul de bacalaureat.

Operele poetului, un romantic incurabil desăvârșit, au ca element central iubirea, Eminescu recunocând în poeziile și scrisorile sale influența deosebită pe care Veronica a avut-o asupra lui. Deși Veronica Micle era căsătorită, aceasta nu a fost o piedică în relația pe care distinsa doamnă și marele poet au început-o. Relația dintre ei a fost una plină de neprevăzut, cu despărțiri, împăcări, gelozii și o mulțime de momente dureroase.

În vederea comemorării zilei marelui scriitor, zi care a devenit și Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a fost organizat un minunat eveniment care a fost deschis de discursul Inspectorului Școlar, Dana Constantinescu, urmat de cel al Inspectorului Școlar Limba și Literatura Română – Otilia Giurcă.

La ineditul eveniment au participat elevii de la CNTV Târgu-Jiu, Colegiul Național “George Coșbuc” Motru și Liceul Teoretic Novaci. A fost susținut, desigur și un recital de poezii de către una dintre actrițele teatrului.

Articole similare

Back to top button