Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu din nou în mijlocul unui scandal!

Ne-am obișnuit de ceva timp ca Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu ( SJU ), să fie subiect de presă foarte des.

Cu ce iese în evidență unitatea sanitară? Ei bine, cu scandaluri sexuale, cu actele medicale defectuase….

În weekendul care tocmai s-a încheiat, Mihai Prunariu, fost politician, Președintele Asociației Județene de Fotbal, a postat pe pagina sa de socializare următorul mesaj:

“”MARELE” doctor ginecolog Tetileanu

Astăzi, fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul judetean, având probleme de sănătate aferente nașterii.

Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă.

Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului.

Am incredere în managerul Vienescu că va lua măsuri!

Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean?

Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?”

În replică, cel acuzat, doctorul Adi Tetileanu, șeful secției de Obstretică – Ginecologie, a ieșit cu o replică la acuzele aduse de Mihai Prunariu:

“Tinand cont de amploarea pe care a capatat-o cazul Prunariu in media in ultimele 24 h, doresc sa va expun desfasurarea evenimentelor pentru a intelege situatia reala si nu modul distorsionat in care a fost prezentat : Pe parcursul garzii, a sosit o pacienta care a născut in urma cu aproximativ doua săptămâni in alt spital, pentru o consultatie privind complicatiile leuziei, in special disconfortul prezent la nivelul sanului.Pacienta a sosit insotita de mama , dar din cauza restrictiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urma i-a fost interzis accesul in sectie, pacienta fiind consultata singura, in prezenta asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am vazut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat ca nu reprezinta o urgenta si ca prezinta diagnosticul de angorjarea mamara,adica furia laptelui declansata in timpul procesului de alaptare ce o ingrijora. I-am făcut si recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, sa fie monitorizata în continuare . I-am explicat ce are de facut, sa goleasca sanii si sa ia antiinflamator la nevoie, in caz de temperatura crescuta si nu necesita nici internare. Astfel, pacienta a fost consultata si informata privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o asa cum s-a propagat in tot spațiul media.”

Și de aici a început nebunia. Persoane care au acuzat medicul dar și persoane care l-au lăudat au scris pe conturile celor doi protagoniști.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a anunțat însă printr-un comunicat de presă că va demara o anchetă:

“Comunicat referitor la aspectele sesizate de mass-media vizavi de situația de la Secția Obstretică-Ginecologie

În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media.

După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022.”