ActualitateSliderSocialUltima ora

Sezonul de iarnă la Rânca

Datorită, sau mai bine spus din cauza atenționării codului galben de ninsori ce a luat cu asalt weekend-ul trecut, centrele Novaci și Rânca s-au aflat în permanenta acțiune a utilajelor cu lamă și material antiderapant. Pentru ca activitatea de circulație să se desfășoare în cele mai bune condiții și să nu fie întreruptă, au acționat la un moment dat chiar 8 utilaje, numărul de turiști fiind unul foarte ridicat.

Cristian Tudor, purtătorul de cuvânt din cadrul Secției Drumurilor Naționale, se declară a fi pregătit pentru următoarea perioadă care va cuprinde inclusiv mini-vacanța din intervalul 22-24 ianuarie. Parcările sunt și ele puse la punct întrucât din nou se așteaptă un mare aflux de turiști în zona montană Rânca. Mesajul și totodată rugămintea purtătorului de cuvânt SDN este ca turiștii să respecte regulile de circulație, să aibă autovehiculele echipate pentru sezonul de iarnă și, desigur, să nu parcheze pe partea carosabilă pentru ca utilajele să își poată desfășura activitatea.

În același timp, vremea prielnică practicării sporturilor de iarnă a menținut zilnic un număr cuprins între 5000 – 10.000 turiști, fiind deschise toate pârtiile de ski și săniuș. Directorul Salvamont, Sabin Cornoiu, a detaliat încercarea de a asigura efectivele necesare astfel încât să se poată interveni cu promptitudine la toate evenimentele. De la începutul anului și până în prezent cei din echipa Salvamont au intervenit la 40 de cazuri, mai mult de jumătate dintre acestea fiind predate serviciilor de Ambulanță și Smurd în vederea transportării la spital pentru un control suplimentar. În fiecare zi în stațiuni au fost prezenți între 6 și 12 salvamontiști care au fost nelipsiți de pe pârtiile de ski și din cabinetul medical al bazei Salvamont care a fost deschis 24/24. Situația va fi gestionată mult mai ușor acum, din moment ce vârful de sezon de iarnă a fost depășit cu brio.

Articole similare

Back to top button