Maratonul de vaccinare din școli continuă sau a stagnat?

Astăzi, 4 ianuarie, a avut loc o conferință la Inspectoratul Școlar Județean Gorj unde Inspectorul Școlar Județean, Dana Constantinescu, a prezentat situația vaccinării profesorilor și angajaților din sistemul de învățământ. Aflăm, astfel, că dintr-un total de 4230 de angajați ai acestui sistem, peste 3800 s-au vaccinat până în momentul de față. Întrucât de la jumătatea lunii noiembrie a anului 2021 Ministerul Educației nu a mai solicitat această colectare a datelor, raportarea situației vaccinărilor în județul Gorj va reveni începând cu ziua de vineri, 6 ianuarie.

Nici elevii nu sunt mai prejos, numărul de vaccinări din rândul acestora fiind unul destul de mare. Mulți elevi ai claselor a 11-a și a 12-a, în urma verificării mai multor informații, au luat decizia de a se vaccina, chiar și în ciuda faptului că unii dintre părinți au refuzat acest lucru. Ceea ce este lăudabil este respectarea deciziei fiecărui elev din partea părinților, această libertate de a alege să efectueze sau nu acest demers, relatează Inspectorul Școlar Dana Constantinescu.

Așadar, pe raza județului Gorj, o mare parte a elevilor este înclinată spre vaccinare, dovada fiind și prezența în număr mare la maratoanele de vaccinare întreprinse pe raza județului. Deși valul 5 al pandemiei bate la ușă, școlile nu vor intra în regim online, acest lucru datorându-se responsabilității cu care atât cadrele didactice cât și elevii au tratat situația.