Descătușare la trecerea dintre ani!

Revelionul 2021, a fost pentru români prilejul de a ieși în stradă, de a se distra, de a uita de pandemia care ne chinuie de aproape doi ani.

La Târgu Jiu, petrecerea organizată de primărie cu ocazia trecerii în anul 2022 a scos în stradă mii de locuitori care au petrecut alături de artiștii ce au concertat în Piața Prefecturii. Fără distanțare, fără mască, fără frica de infectare! Așa poate fi descris revelionul…în toată țara.

Nici la Poarta Sărutului din Târgu Jiu, cei care și-au unit destinele la trecerea dintre ani, n-au mai ținut cont de restricții și pandemie.

Craiova, orașul care a pregătit minuțios celebrul Târg de Crăciun, a fost în aceste zile un oraș care a atras mii de turiști din țară și de afară.

Duminică, a fost ziua în care românii au hotărât că este bine să scape de kilogramele în plus. Astfel, cu mic cu mare, s-au îndreptat hotărâți spre stațiunile montane.

La prima oră a dimineții, Rânca, celebra zonă turistică din Gorj, era încă adormită urmând ca în jurul orei zece, coada la urcarea în stațiune să se întindă pe o porțiune de zeci de kilometrii. Pârtiile au fost și ele pline.

Cel mai rău, au stat autoritățile din Rânca la capitolul parcare, chiar și parcările special amenajate, fiind înghețate.

Și Craiova a fost un furnicar în seara zilei de duminică, Târgul de Crăciun fiind plin cu turiști.

Toate astea s-au întâmplat în condițiile în care duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în cursul zilei de duminică un număr de 958 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 iar INSP a raportat în perioada 01.01.2022 – 02.01.2022 un număr de 17 decese.