ActualitateSliderSocialUltima ora

Contractele de parcare reînoite de la 3 ianuarie 2022

Situația locurilor de parcare din Municipiul Târgu-Jiu creează o bătaie de cap cetățenilor iar în această privință primarul Marcel Romanescu face tot posibilul să rezolve problema într-un mod cât mai simplu și mai rapid pentru toată lumea.

În urma ultimei discuții cu toți factorii decidenți ai primăriei, s-a hotărât ca, începând cu data de 3 ianuarie, cetățenii care își reînnoiesc locul de parcare vor înainta o cerere însoțită de taxa aferentă către direcția de concesiuni. De asemenea, cetățenii care optează pentru un prim loc de parcare vor fi puși pe lista de așteptare până când vor fi repartizate locurile celor care au reînnoit contractele.

Autoritățile au ușurat munca celor care optează pentru un loc de parcare în Târgu- Jiu, pregătind deja formularele care nu necesită și alte documente. Ne referim aici la reînnoirea contractelor pentru un singur loc de parcare. La aceste formulare cetățenii vor trebui să atașeze o anexă a achitării taxei în valoare de 120 lei pentru rezervarea locurilor de la orele 16:00 până la ora 8 dimineața sau valoarea de 360 lei pentru rezervarea totală a locului. Încă un aspect ce trebuie menționat este faptul că aceste contracte se vor încheia pe o perioadă de 5 ani iar cererile se pot depune în primele 6 luni ale anului 2022.

În ceea ce privește situația locurilor din parcările publice se va percepe o taxă pe oră în valoare de 2 lei pentru zona semicentrală a orașului și 3 lei pentru zona centrală. Mai mult, există și posibilitatea creării unui abonament cu valabilitate de o lună pentru toți cetățenii care doresc să parcheze în orice loc de parcare al Municipiului Târgu-Jiu. Valoarea acestui abonament lunar este de 150 lei.

Articole similare

Back to top button