ActualitateSliderSocialUltima ora

A început sezonul “Nenea, vrei petărzi?”

Ieri, 20 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au organizat și desfășurat o acțiune pe raza comunei Jupânești, în baza Planului de acțiune ”Foc de artificii”, demarat la nivel național, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice.

Pe această cale, a fost identificat un bărbat în vârstă de 63 de anidin comuna Jupânești, care deținea la domiciliul său mai multe articole pirotehnice din categoriile F1 și F2, în scopul utilizării acestora cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Din cercetările efectuate la domiciliul bărbatului, au fost identificate 6 baterii de artificii, din categoria F2, precum și 321 articole pirotehnice, tip petarde, din categoriile F2 și P1.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că bărbatul a distribuit o parte din articolele pirotehnice deținute către un minor, în vârstă de 17 ani, din aceeași localitate, respectiv 6 baterii de artificii din categoria F2 și 128 bucăți articole pirotehnice, tip petarde, din categoriile F2 și P1.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, din Legea nr. 126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive.

Articole similare

Back to top button