ActualitateSliderSocialUltima ora

Gorjul turistic!

Rânca, este zona care a luat cea mai mare amploare în ultimii ani.

Deși oficial nu este stațiune, Rânca atrage din ce în ce mai mulți turiști.

De-a lungul timpului această zonă a înflorit prin investițiile private în pensiuni, cabane, hoteluri, astfel că astăzi Rânca, este o zonă la mare căutare.

Cu toate acestea suferă, suferă la capitolul infrastructură, mulții dintre turiștii care ajung acolo, condamnând faptul că sunt cozi la urcare pe kilometri întregi, urcând câte 3, 4 ore și mai ales suferă din lipsa locurilor de parcare.

An de an se întâmplă acest lucru, în fiecare an se propun soluții dar ele rămân pe hârtie.

Zona Rânca, este principalul subiect din Strategia de Dezvoltare a Județului Gorj, dar a rămas doar principalul subiect.

Radu Miruță, deputatul USR de Gorj, vine cu o propunere oficială de modificare a legii bugetului de stat pentru anul 2022 ce va fi dezbătută și votată săptămâna aceasta.

“Propunerea presupune finantarea (studiu de fezabilitate, proiect tehnic si executie) proiectului de suflet care nadajduiesc ca ar dezmorti si chiar inviora judetul Gorj-unirea peste munti prin telegondola si partii de schi a judetelor Gorj, Valcea si ulterior Hundedoara, creandu-se astfel cel mai mare domeniu schiabil din Romania, cu una dintre baze in judetul Gorj, la Ranca.

Intre ultimul pilon al telescaunului de la Ranca (Gorj) si ultimul pilon al teleschiului de la Vidra (Valcea) sunt 8.53km, la o medie a altitudinii de 1900m, 70% din traseu fiind pe panta opusa Soarelui. La altitudini de 2105, 1950, 1851m se bifurca zeci de km de traseu pentru partii adiacente, rezultand cel mai mare domeniu din tara. Pe langa acest domeniu trece Transalpina, sosea asfaltata care leaga regiuni istorice. La Ranca exista unitati de cazare, acomodare suficienta pentru inceput. Odata facut acest proiect, turismul ar trece la alt nivel. Operatori hotelieri internationali aduc cu sine si turisti straini, care inseamna dezvoltare adiacenta pentru multe alte activitati. Inseamna locuri de munca, comert, multi bani tranzactionati, alt gen de afaceri. Valoare prima faza (unire fara ramificatii) proiect 11.94 milioane de euro (aprox 1500 noi locuri de munca si dezvoltare economica pe verticala).”

Radu Miruță, face apel la toți parlamentarii de Gorj să sprijine și să voteze acest proiect.

“Ii rog pe parlamentarii de Gorj sa depuna toate eforturile necesare in grupurile lor politice si sa isi foloseasca toata influenta pe care o au pentru ca acest proiect al gorjenilor in special, sa primeasca si sustinerea PSD-PNL. Grupul parlamentar al USR va vota si in comisii si in plen acest proiect.”

 

Articole similare

Back to top button