ActualitateSliderSocialUltima ora

Protestele continuă la Târgu Jiu și Motru.

Cum războiul declarațiilor s-a mutat în mare parte în on-line, minerii, energeticienii, liderii de sindicat și chiar politicienii au ales și ei această variantă.

Ziua de ieri a fost una încărcată pentru mineri. Protestele de la cariere au încetat, minerii înțelegând că nu aceasta este varianta prin care își pot obține drepturile.

În spatele acestor proteste spontane, se vorbește că ar fi anumiți lideri de sindicat și anumiți politicieni care își doresc ca starea din cadrul companiei să fie una incertă.

Pe cealaltă parte, politicienii dau ca sigură rezolvarea problemei legate de aplicarea legii 197/2021, în luna februarie.

Și administrația a ieșit public cu un comunicat în care a reamintit celor patru federații sindicale ca așteaptă reprezentanții acestora în data de 20 pentru negocierea și încheierea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

În același timp, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, printr-o postare, a anunțat ieri că anulează protestele și mișcările deoarece are încredere că aplicarea legii se va rezolva.

Astăzi, o altă parte a sindicaliștilor care au protestat de aproape 10 luni în Piața Prefecturii, declară că ei vor lupta până când legea va fi deblocată și aplicată.

“Stimați colegi, stimați conducători și stimați politicieni, prea mulți zeci de ani, prea multe generații de mineri și energeticieni au muncit fără să le fie recunoscute condițiile de muncă! Prea multe piedici și prea multă înverșunare a fost împotriva noastră, a celor care ne-am luptat pentru acest drept! De aceea noi toți cei care avem demnitate, atitudine și curaj, vom continua să ne luptăm până când legea noastră va fi deblocată și aplicată!

Stimați lideri politici, vă rugăm să înțelegeți că în Gorj nu va mai putea fi niciodată pace socială, atâta timp cât Guvernul României nu respectă și nu aplică o lege constituțională, votată și adoptată de Parlamentul României, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial!”

Un alt protestatar, spunea în postarea d-lui că protestele vor continua și a dat și câteva motive pentru care acest demers va continua.

“Iată motivele pentru care eu și majoritatea celor care am protestat timp de 10 luni pentru ieșirea la pensie la vârsta de 52 de ani și stagiul complet de cotizare 25 de ani, considerăm că suntem mințiți prin acea înțelegere între politicieni și liderii de sindicat, motiv pentru care nu suntem de acord cu întreruperea protestelor ďin Piața Prefecturii din Tg. Jiu și de la Motru!

Atât politicienii cât și liderii de sindicat, au promis că acel proiect de lege va produce efecte la jumătatea lunii februarie!

De asemenea au afirmat că nu pot emite OUG fiind un proiect de lege cu același conținut pe circuitul legislativ!

În privința emiterii unei OUG, au demonstrat-o încă de ieri, când s-a întâmplat acest lucru. Au emis OUG deși în Parlament era un proiect de lege, aproape de votul final, cu un conținut identic (caz prezentat de Domnul Deputat Radu Miruța)!

Mai mult decât atât, în cazul nostru, nici măcar nu este vorba de același conținut (noi ne referim la cei care au lucrat în fosta Grupa a II-a, înainte de 01.04.2001, pe când inițiativa legislativă a Deputaților PSD se referă la fosta Grupa I)!!! Deci, MINCIUNA!!!

……..

Din aceste motive, noi, cei din Piață, nu vom întrerupe protestele, nici la Tg. Jiu, nici la Motru, până când Art.55 și Art.56^2 din Legea 263/2010 nu vor fi puse în aplicare și pentru cei încadrați la Art.30 alin(1) litera i) din Legea Pensiilor!

Prin ce modalitate, este treaba parlamentarilor!!!

NU CEDĂM!!!”

Articole similare

Back to top button