Cum decurge situația CEO

Atât prefectul Marcel Iacobescu, cât și președintele directoratului din CEO, parlamentarii și miniștrii arată înțelegere vis-a-vis de nemulțumirile acestei categorii de muncitori și caută soluții pentru soluționarea cât mai rapidă a acestei probleme.

Rezolvarea care trebuie să pună punct lanțului de proteste CEO există și trebuie să parcurgă câțiva pași, pași ce se pot întinde pe o perioadă de o lună. Prefectul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Iacobescu, susține faptul că cea mai bună cale de soluționare este cea a dialogului și atâta timp cât lucrurile nu scapă de sub control, rezolvarea pe o cale amiabilă nu va întârzia să apară.

Privind lucrurile din exterior pare că acest conflict a apărut spontan, însă esența problemei este alta. Există anumiți oameni care instigă muncitorii, efectul fiind cel prezent – amenințarea că activitatea va fi blocată. Este o perioadă în care urmează a fi negociat contractual colectiv de muncă, așadar nu este cea mai bună perioadă pentru a desfășura greve și mișcări sociale, atâta timp cât nu sunt hotărâți anumiți termeni.

Prefectul prezintă, de asemenea, și o latură a problemei pe care, unele persoane, poate că nu o cunosc. În condițiile respectării legii pentru care a fost declanșată această grevă, toate pagubele produse în această perioadă vor fi imputate. Astfel, există posibilitatea de a nu fi pontate zilele în care muncitorii nu s-au prezentat la locul de muncă și faptul că nu a fost respectat angajamentul complexului de a produce energie.