ActualitateSliderSocialUltima ora

Sezon de blocaj la Rânca

Weekend-ul acesta a fost soldat cu un blocaj al stațiunii Rânca, blocaj cauzat de imposibilitatea utilajelor de a deszăpezii drumurile ce țin de Novaci și comuna Baia de Fier din cauza autoturismelor parcate neregulamentar pe aceste drumuri.

Prefectul Marcel Iacobescu a declarat astăzi că a convovat în data de 14 decembrie o întâlnire cu primarii celor două localități, Inspectoratul Județean de Poliție și jandarmii pentru a discuta aspectele ce au avut loc în acest weekend la Rânca în vederea soluționării acestor evenimente neplăcute. Problema care continuă să fie prezentă în această stațiune este lipsa locurilor de parcare astfel că turiștii au blocat drumurile prin parcarea neregulamentară a autoturismelor pe marginea carosabilului. Din acest motiv utilajele nu au putut pătrunde pe drumurile laterale în vederea curățării acestora, mare parte rămânând înzăpezite.

În cursul zilei de duminică s-a produs un ambuteiaj de circa 40 minute care a îngreunat accesul de pe drumurile laterale către drumul național unde se circula fără probleme. La fața locului au fost prezente 5 echipaje de poliție care au încercat din răsputeri să fluidizeze circulația. De asemenea, autoturismele care au fost parcate neregulamentar au fost înregistrate cu aparatul radar, șoferii urmând să fie sancționați conform legii.

Una din soluțiile acestei probleme ar fi parcarea mașinilor înainte de intrarea în Rânca, accesul în stațiune realizându-se pe baza mijloacelor de transport în comun. Aceasta este una dintre posibilele variante iar decizia finală se va lua în urma discuției cu primarii localităților, poliția și jandarmii.

Articole similare

Back to top button