ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

De-a șoarecele și pisica cu legea 197/2021.

Legea 197/2021 este legea despre care, cu numai câteva luni în urmă, și-au dat cu părerea cam toți parlamentarii gorjeni. Fiecare a gândit-o în felul lui și fiecare dintre ei a încercat să-și aducă aportul. După șase luni de proteste, după dezbateri intense, după acuzații politice, iată că astăzi, legea 197/2021 este o lege care se aplică însă nu produce efectele pe care minerii și energeticienii le-au dorit.

Fiecare parlamentar, fiecare politician a avut propria interpretare și dacă a fost în opoziție a dat vina pe cei care conduc, iar dacă au fost la guvernare au dat vina pe parteneri.

Cum s-ar spune, s-au jucat de-a șoarecele și pisica cu legea minerilor!!!

Astăzi, avem o nouă coaliție, o coaliție PSD-PNL-UDMR, coaliție în care minerii și energeticienii și-au pus speranța. Sindicatele, dezbinate într-o perioadă, au ajuns astăzi la un consens și au încercat să strângă rândurile, mai puțin sindicatul Solidaritatea 2013, al cărui lider, Nicu Bunoaica arătă cu degetul către ceilalți lideri de sindicat și spune că sunt aserviți politic.

Cele patru federații reprezentative, Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica, Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie au solicitat parlamentarilor de gorj, prefectului președintelui C.J.Gorj și Directoratului C.E.Oltenia o întâlnire pentru a discuta câteva puncte de interes pentru mineri și energeticieni:

  • necesitatea identificarii solutiilor pentru aplicarea legii 197/2021 in spiritul pentru care a fost aprobata;
  • întârzierea aprobarii Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia;
  • perspectiva producerii energiei electrice pe baza de carbine

Ziua în care toți factorii ar fi trebuit să stea la masă, în mod normal ar fi trebuit să fie astăzi, joi, 09.12.2021, însă întâlnirea a fost mutată pentru data de mâine, 10.12.2021.

Pentru această întâlnire s-a vehiculat și faptul că ministru Muncii, Mihai Budăi, va fi prezent.

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber a ținut să sublinieze că prezența ministrului a fost doar un zvon și propune sindicatelor o întâlnire marți sau miercuri la București.

Mihai Weber, a făcut și o scurtă recapitulare a legii și a spus că dacă se voia o aplicare a legii se putea face până acum.

În același timp, liderul PSD a dat ca rezolvare a acestei probleme, luna februarie a anului viitor.

Deputatul PNL de Gorj, Gheorghe Pecingină, a subliniat că a confirmat prezența pentru mâine la ora 12:00 și este convins că lucrurile se vor rezolva.

Deputatul de Gorj mai spune că lucrurile nu se pot rezolva imediat pentru că trebuie respectate anumite procedure.

Gheorghe Pecingină, spune că dacă va fi seriozitate acestă lege ar putea fi aplicabilă așa cum trebuie la începutul lui ianuarie.

Articole similare

Back to top button