ActualitateSliderSocialUltima ora

Independență și securitate energetică!

Tot mai des se vorbește în această perioadă de mix energetic, de independență energetică de securitate energetică. După ultimele declarații ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu, mix-ul energetic este viitorul energiei în România. Acesta, conform lui Marcel Ciolacu, ne asigură pe viitor independența energetică de care România cu siguranță are nevoie precum și securitatea energetică.

Despre mix-ul energetic s-a mai vorbit și toți specialiștii și-au exprimat părerea că, cărbunele, are locul lui. Cu toate acestea în Programul de Guvernare al PSD, la capitolul investiții în energie, cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune, Complexul Energetic Oltenia, lipsește cu desăvârșire. Deși gazul este tranzitoriu, cele mai mari și mai multe investiții apar în zona de gaz. În acestă perioadă, gazul ne-a demonstrat că este aproape la fel de scum ca și cărbunele, este adevărat mai puțin poluant. Dar, să nu uităm iernile geroase sau verile călduroase, atunci când cărbunele devine indispensabil.

Întrebat despre toate aceste lucruri, fostul Secretar de Stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a declarat că independența energetică și securitatea energetică sunt două lucruri diferite.

Andrei Maioreanu, specialistul în energie din PSD Gorj, a declarat că este foarte important ca România să aibă o strategie energetică după care să-și ghideze investițiile , cu angajamente concrete, o strategie care să ne dea și siguranța energetică de care se vorbește.

În Programul de Guvernare al PSD, avem un capitol ENERGIE, MĂSURI PE TERMEN MEDIU, în care se vorbește clar de

“Implementarea de măsuri în vederea asigurării securității energetice în contextul liniilor programatice ale UE ce vizează decarbonarea și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi consolidarea ei”

Tot în Programul de Guvernare al PSD, la capitolul ENERGIE, MĂSURI PE TERMEN SCURT, se abordează și Strategia Energetică a României 2020 – 2030, cu perspectiva anului 2050.

Despre Strategia Energetică a României, ne amintim că ea a mai fost elaborată a dată, sub coordonarea lui Andrei Maioreanu, pe atunci Secretar de Stat în Ministerul Energie, a fost pusă chiar și în dezbatere publică, dar PSD-ul de atunci nu a reușit să o adopte ca lege.

Articole similare

Back to top button