ActualitateSliderSocialUltima ora

Legea 197/2021 după aproape un an de proteste!

Timp de aproape un an, minerii și energeticienii au protestat pentru legea 197/2021. În august a fost data această lege și s-a aplicat începând cu data de 19 august 2021. Aplicarea ei însă a nemulțumit chiar pe cei care s-au zbătut pentru lege, pe mineri și energeticieni.

Ce este de făcut?

S-a sperat că odată instalat noul guvern, vor avea parte de o ordonanță de guvern care să clarifice ce mai era de clarificat. Aceasta însă întârzie să apară.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a făcut o solicitare de întâlnire pentru dialog social, conducerii Complexului Energetic Oltenia, Ministerului Energiei și Ministerului Muncii.

Nicu Bunoaica, spune că în urma acestor solicitări, joi, la Prefectura Gorj, va avea loc o întâlnire la care va fi prezent Ministrul Muncii, Marius Budăi, reprezentanți ai coaliției PSD – PNL, cât și reprezentanți ai federațiilor reprezentative. În același timp, Nicu Bunoaica, anunță că geva de avertisment stabilită să aibă loc joi și vineri, se anulează.

Referitor la implicarea actualului ministru al Muncii, Marius Budăi, Radu Miruță, deputatul USR de Gorj, spune că a avut o discuție pe această temă cu acesta și că așteaptă ca Ministrul Muncii să pună în aplicare legea așa cum este ea.

Articole similare

Back to top button