CulturaUltima ora

Universitatea „Constantin Brâncuși” dă „o palmă” Inspectoratului Școlar

Universitatea din Târgu Jiu și-a retras reprezentanții din comisiile de concurs, pentru posturile de directori de școli, în urma unor acuzații apărute în media locale. În cursul zilei de ieri, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, a emis următorul comunicat de presă:

“Consiliul de Administrație din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a aprobat solicitarea de retragere a reprezentanților universității ce fac parte din comisiile de examinare pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante de director, respectiv director adjunct, din unitățile de învățământ preuniversitar (proba interviu), în urma sesizărilor privind modul de desfășurare a concursurilor.”

Dana Constantinescu, Inspector Școlar Județean a reacționat și a transmis că reprezentanții UCB s-au prezentat la toate comisiile probei de concurs unde fuseseră repartizați, până în data de 24 noiembrie 2021. “Niciodată nu au adus la cunoștința comisiei județene de organizare vreo neregulă, nu au semnalat vreo abatere de la metodologia de concurs, și au semnat toate documentele care le reveneau. Astăzi, după ora 10, nu s-au mai prezentat la sălile unde erau repartizați, transmițând membrilor comisiilor că au primit un mesaj de la secretariatul UCB cu solicitarea de a se retrage din comisiile de concurs. Menționăm că această probă de interviu face parte dintr-un concurs național, cu repartizări și programări publice care s-a aflat, pe moment, în dificultatea de a continua. Comisia județeană de organizare a găsit în timp util resursele necesare pentru a suplini aceste retrageri.”

Articole similare

Back to top button