ActualitateSlider

“Planul de Restructurare” al C.E.Oltenia, va fi aprobat cel târziu în ianuarie 2022!

Complexul Energetic Oltenia se află astăzi în plin proces de decarbonare și restructurare. Deși „Planul de Decarbonare și Restructurare” nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană, Daniel Burlan, Președintele Directoratului C.E.Oltenia spune că este obligatoriu să se aprobe și este încrezător că până cel târziu în ianuarie 2022 vom avea acest plan aprobat.

“Este obligatoriu să se aprobe fiindcă altfel n-am beneficia de ajutorul de stat pentru restructurare. Ajutorul de salvare pe care l-am primit anul trecut s-ar transforma în datorie și ar trebui să fie rambursat iar societatea nu are sursele pentru a rambursa 251 milioane. Deci este obligatoriu să se aprobe!
Aș începe cu decembrie anul trecut când a fost notificat „Planul de Restructurare” la Comisia Europeană, după care a venit decizia de investigare a Planului de Restructurare, au urmat pe tot parcursul anului 2021 discuții cu Comisia Europeană și începând cu luna august am avut în fiecare lună, ședințe și discuții oficiale, dar au fost și interacțiuni directe fără o organizare a acestor ședințe.
La ultima videoconferință, cei din comisie au spus clar că apreciază progresul făcut de România în implementarea „Planului de Restructurare”, chiar dacă nu există o decizie de aprobare a acestuia. Suntem obligați să implementăm măsurile asumate în „Planul de Restructurare”, facem dovada că suntem în termene și că aplicăm „Planul de Restructurare”. La o săptămână după discuția noastră a fost o altă ședință și Comisia Europeană a transmis că este vorba doar de timp, până se va da o decizie în privința “Planului de Restructurare” și că acesta va fi aprobat așa cum a fost el înaintat Comisiei Europene.” , a declarat Daniel Burlan la Gorj Tv.

Articole similare

Back to top button