SocialUltima ora

Calvarul din secțiile ATI

Secțiile de terapie intensivă ale spitalelor care tratează bolnavi Covid sunt un calvar, atât pentru angajați, cât mai ales pentru pacienți. Personalul care tratează bolnavii ajunși în stare gravă nu a văzut niciodată atâția morți, câți au fost în ultimul an și jumătate.

Compartimentul ATI, de la Spitalul Județean Tg Jiu funcționează din mai 2020. În acest an și jumătate, 570 de pacienți au fost internați aici. 137 de bolnavi au fost doar în ultimele două luni, adică în valul IV al pandemiei. În această perioadă, spun medicii, au ajuns la terapie intensivă mai mulți tineri nevaccinați, comparativ cu celelalte valuri, iar unii din ei au pierdut lupta cu viața.

Oamenii care ajung aici luptă pentru fiecare gură de oxigen. Cei ajunși în ATI regret acum că nu s-au vaccinat, dând crezare unor informații false.

Capacitatea secțiilor destinate pacienților Covid a fost mărită, de mai multe ori, de-a lungul pandemiei. Cadrele medicale din terapie intensivă, care au avut sute de pacienți în această perioadă, spun că, de cele mai multe ori, vaccinul face diferența între viață și moarte.

În Spitalul Județean Târgu Jiu sunt compartimente de terapie intensivă în toate cele trei locații, de la Pasarelă, Spitalul 700 și Tudor Vladimirescu. De la debutul valului IV, zilnic, locurile au fost ocupate.

Articole similare

Back to top button