Școli și grădinițe cu zero vaccinați

Aproximativ 30 de unități de învățământ din județul Gorj sunt închise, din cauză că niciun angajat nu s-a vaccinat. Pe lângă acestea, alte 120 de școli și grădinițe au rămas închise, deoarece rata de imunizare a personalului este sub 60%. Două treimi din unitățile de învățământ din județ au un procent de imunizare a personalului angajat de peste 60% și pot desfășura cursurile în sălile de clasă. Astfel, peste 300 de școli și grădinițe au activitate în format fizic. Dintre acestea, 116 au o rată de vaccinare de 100%. La celelalte, cursurile se fac online. În 28 de unități de învățământ din județ, nu s-a vaccinat niciun angajat, iar rata de imunizare la acestea este zero.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au și o explicație pentru numărul mare de unități, cu zero vaccinați: sunt grădinițe cu unu sau doi angajați.

Ministrul Educației a propus ca unitățile de învățământ  din localitățile în care rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori să nu mai fie trecute în online, daca vaccinarea cadrelor este sub 60%, însă propunerea a fost respinsă.