ActualitateSliderUltima ora

Inițiatorul legii minerilor: Legea se poate aplica

Liderii minerilor și energeticienilor acuză guvernanții că pun bețe-n roate legii de reducere a vârstei de pensionare. Peste 500 de angajați au protestat, marți seara, la Târgu Jiu, după ce casele de pensii au respins dosarele celor care îndeplinesc condițiile de ieșire din câmpul muncii. La protestul de la Târgu Jiu a fost prezent și un grup de angajați din Deva. În mijlocul acestora s-a aflat și unul dintre inițiatorii proiectului de lege. Mircea Crișovan, președintele Sindicatului de la Termocentrala Mintia a spus cum s-a născut legea pensionării anticipate a minerilor și energeticienilor.

Liderul Sindicatului de la Termocentrala Mintia crede că legea ar putea fi aplicată, în forma în care a fost aprobată, însă de vină sunt politicienii puterii, care se opun punerii în aplicare a prevederilor.

La protestul de marți seara, de la Târgu Jiu au participat, alături de salariații Complexului Energetic Oltenia, din județul Gorj și  grupuri de angajați de la Deva și Craiova. Protestele vor continua, în fiecare marți și joi, la Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea și Iași, iar lunea, în Craiova.

Articole similare

Back to top button