ActualitateUltima ora

Angajații CEO, divizați de legea pensionării

Legea care prevede reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor a divizat liderii sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia. După data la care noul text a intrat în vigoare, au apărut și problemele. Casele de pensii consideră insuficiente prevederile și cer ca anumiți termini să fie completați printr-o ordonanță de urgență. Liderul Sindicatului Energie Rovinari, Manu Tomescu, a anunțat că mai multe structuri sindicale se întâlnesc azi, pentru a stabili calendarul viitoarelor proteste. “Am hotărât că vom stabili un calendar comun de acțiuni și proteste pentru deblocarea legii, în toate orașele unde locuiesc și muncesc mineri și energeticieni, și tocmai pentru că respectăm ce am vorbit, vom începe protestele de comun acord, la aceeași dată și la aceeași oră, pe care le vom stabili împreună cu colegii noștri din țară”, a anunțat Manu Tomescu.

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, nu a mai avut răbdare să se stabilească data și modalitatea în care se vor desfășura mișcările salariaților CEO și a anunțat începerea protestelor din această după amiază, de la ora 16:00.

Aproximativ 3.600 de angajați de la Complexul Oltenia ar putea ieși la pensie, conform noii legi. În prevederile textului sunt incluși și salariați de la alte unități din țară.

Articole similare

Back to top button