PoliticaSliderUltima ora

Liderii Pro România, salarii uriașe din bani publici

Liderii Pro România, formațiune care nu a mai intrat în Parlament, s-au angajat la partid și și-au făcut salarii de mii de euro. Banii provin din subvențiile pe care statul le plătește lună de lună, partidelor care la ultimele alegeri parlamentare au făcut pragul minim de 3%. Printre angajații de lux ai Pro România se numără președintele formațiunii, fostul premier Victor Ponta, dar și secretarul general al partidului, fostul prefect de Gorj, Alin Văcaru. Conform datelor Autorității Electorale Permanente, citate de Europa Liberă, acesta din urmă are cel mai mare salariu, 45.000 de lei, adică 9.000 de euro. Văcaru a renunțat la șefia organizației județene, preferând să rămână în capitală, după mandatul de deputat, pe care l-a avut în legislatura trecută. Victor Ponta s-a angajat la partid ca și consilier juridic, cu un salariu lunar de 25.000 de lei lunar, adică 5.000 de euro. Pe lângă cei doi, sunt angajați la formațiunea politică și alți membri, care s-au implicat în campania electorală, iar lefurile acestora sunt de peste 20.000 de lei.

Cel mai mare buget de salarii, dintre partidele politice beneficiare de subvenție de la stat, îl are USR PLUS, peste 620.000 lei, urmat de PSD, cu peste 540.000 de lei și PNL, cu 160.000 de lei.

Subvenția pe care partidele politice o primesc în acest an este de peste 250 de milioane de lei. Aproape 90 de milioane au fost acordate la rectificarea bugetară adoptată de Guvernul Cîțu în această toamnă.

Articole similare

Back to top button