ActualitateSliderUltima ora

Contre între șefa ISJ și primarul Romanescu, pe comasarea liceelor

Șefa Inspectoratului Școlar și primarul municipiului Târgu Jiu s-au contrat, pe tema comasării liceelor tehnologice. Colegi de partid, cei doi nu s-au înțeles, atunci când a venit vorba de a închide trei dintre liceele tehnologice. Inspectorul general, Dana Constantinescu, a vrut să comaseze unitățile de profil, acuzând numărul mic de elevi și rezultatele foarte slabe.

Primarul Marcel Romanescu spune că a discutat această problemă cu consilierii și au decis că nu trebuie comasate liceele tehnologice, pentru a nu se pierde locuri de muncă.

Șefa Inspectoratului Școlar susține că în unitățile de învățământ au fost angajate persoane, peste normativ. Dana Constantinescu a declarat, însă, că profesorii titulari nu și-ar pierde locurile de muncă, precum nici personalul auxiliar, care ar fi urmat să fie detașat.

Primarul Marcel Romanescu este de părere că o comasare nu ar schimba nivelul de pregătire și, implicit, rezultatele proaste. Edilul din Tg Jiu susține că profesorii ar trebui selectați de conducerea școlii, nu de inspectoratul școlar.

Cele cinci licee tehnologice din Târgu Jiu au între 400 și peste 900 de elevi.

Articole similare

Back to top button