Bloc ANL, abandonat printre buruieni

 

Ceea ce s-a dorit a fi o bucurie pentru tinerii din Bumbești Jiu în anul 2018, s-a dovedit a fi o mare dezamăgire. Blocul ANL ce a început să prindă contur acum 3 ani este în prezent abandonat printre „bălării”. Motivul invocat de constructori este prețul materialelor care a crescut semnificativ în ultima perioadă.

Locul este îngrădit cu  plasă și pustiu de anul trecut. Contractul a fost semnat de Agenția Națională pentru Locuințe cu două societăți. Tinerii care așteaptă de aproape 2 ani să le fie construit un bloc unde să poată să închirieze un apartament sunt dezamăgiți de situația de la fața locului.

Câteva ziduri au fost construite, iar mai apoi lăsate de izbeliște. 20 de apartamente amplasate pe 3 etaje ar fi trebuit finalizate încă din toamna anului trecut. Autoritățile ridică timid din umeri, fără a avea un răspuns concret pentru cei care astăzi ar fi trebuit să locuiască acolo.

Primarul orașului spune că se intenționează rezilierea contractului și reluarea procedurilor la un preț mai bun.

Totuși, primarul încă speră că blocul va fi finalizat la un moment dat. Zeci de cereri au fost depuse la Primărie pentru un loc în noul bloc, însă deocamdată, tinerii mai au e așteptat.

Bugetul pentru construcția spațiului de locuit a fost de 3 milioane de lei. Primăria nu este autoritate contractantă, așadar nu poate interveni. Singura obligație a acesteia este să asigure utilitățile necesare, banii fiind deja prevăzuți.