SliderSocialUltima ora

Seceta întrerupe apa. ApaRegio, amenințată

Temperaturile extreme sunt greu de suportat în această perioadă. Meteorologii nu dau vești bune și se pare că și în perioada următoare canicula va persista. Laboratorul de  Agrometeorologie a analiat rezerva de umiditate în stratul de sol la cultura de porumb neirigat, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

La data de 02 August 2021, în cultura de porumb neirigat, rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm prezintă valori satisfăcătoare și apropiate de optim, pe majoritatea suprafețelor agricole. Conținutul de apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată și local puternică, în Banat și Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei, Olteniei și a Dobrogei, local sudul, sud-vestul, centrul, estul și sud-estul Munteniei, sudul, estul și izolat nord-estul Moldovei, centrul, estul și sudul Transilvaniei.  – Anunță ANM.

Canicula este resimțită din plin în mai multe localități din Gorj. Unele dintre ele au anunțat chiar întreruperea furnizării apei în anumite intervale orare din pricina lipsei de apă. În comuna Scoarța cetățenii primesc apă la program pe două rute din două în două zile, iar la Peștișani apa se furnizează dimineața și seara pe diferite localități.

Și la Târgu Jiu au fost probleme cu apa vineri. Edilul municipiului spune că a purtat discuții cu reprezentanții ApaRegio și le-a transmis că cetățenii nu trebuie să rămână fără apă mai ales în această perioadă. Mai mult, Romanescu spune că dacă apa va fi dată „la program” , pregătește chiar și plângeri penale împotriva societății.

La rândul lor, reprezentanții societății au spus că au avut probleme cu bazinele din Dealul Târgului și ar fi pornit forajele din Iezureni. Totuși, puțurile din zona de Nord nu ar putea asigura alimentarea permanentă cu apă a municipiului.

Temperaturile se anunță extreme și în perioada următoare. Valul de căldură va rămâne deasupra României, iar precipitațile nu se anunță prea curând.

Articole similare

Back to top button