SliderSocialUltima ora

Incendiu la Fântâna lui Coșbuc

Aseară, aproape de miezul nopții, cerul a fost luminat de flăcările ce au cuprins o clădire în comuna Bălești. Acoperișul cunoscutului restaurant din zonă a luat foc, iar curând incendiul s-a exitins cu repeziciune. Restaurantul era punct de reper pentru localnici, astfel că în zonă s-au strâns mai mulți cetățeni șocați de eveniment.

Pompierii au intervenit  inițial la fața locului cu 3 autospeciale de stingere cu apa și spumă și o autoplatformă pentru lucru la înălțimi din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu. Echipajele de interventie au constatat că incendiul se manifestă generalizat, cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate. Teama a fost cu atât mai mare cu cât în imediata apropiere se află un depozit de cherestea.

Violența cu care se manifestau flăcările i-a determinat pe pompieri să solicite ajutor suplimentar. Au mai fost redirecționate alte 3 autospeciale de la zeci de kilometri. Echipajele au venit din Motru, Tismana și Hurezani.

Intervenția a fost una dificilă și contratimp. Pompierii spun că dificultatea a fost amplificată și din cauza faptului că în imediata apropiere a construcției nu existau surse de alimentare cu apă. Autospecialele au fost aprovizionate cu apă de la circa 3 kilometri.

Incendiul  a fost lichidat în limitele gasite, evitându-se propagarea acestuia la construcțiile învecinate.

A ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, împreună cu  materiale textile, aparatura electronică și electrocasnică și mobilier, toate depozitate la etajul clădirii.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Construcția urma să fie inaugurată în perioada următoare, după ce a fost recent renovată.

Pompierii spun că cel mai probabil flăcările au izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric. Mai exact, un cablu electric defect sau neizolat corespunzator aflat într-una dintre încăperile construcției a produs incendiul.

Articole similare

Back to top button