SliderSocialUltima ora

Strategia de Dezvoltare a Gorjului – adoptată

S-a vorbit mult despre ea. Au fost și păreri pro, dar și contra, laude și critici. Cu toate acestea, Strategia de Dezvoltare a Județului Gorj 2021 – 2027 a fost adoptată. Nimeni nu a avut nimic de comentat, proiectul primind aviz favorabil de la toate comisiile. La pachet a fost votat și Planul Strategic Instituțional pe termen mediu și lung 2021 – 2027.

Strategia de Dezvoltare a fost supusă dezbaterii publice în luna iunie. Documentul a putut fi consultat de cei interesați și s-au putut trimite propuneri până pe 30 iunie.

Consiliul Județean Gorj a inițiat, în august 2020, procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a Județului Gorj pentru perioada  2021-2027, iar conform propriei prezentări, au fost consultați ”experți interni și externi, implicând o largă participare a comunității locale”.

Documentul trasează principalele direcții de dezvoltare, investițiile care ar trebui realizate și domeniile cu pricina. Autoritățile județene își doresc construirea unei economii circulare, atingerea unor indicatori de mediu, ecologizarea zonelor poluate sau afectate de minerit.

Mai mult, strategia cuprinde şi dezvoltarea unor activități care să mizeze pe energia regenerabilă, dar și dezvoltarea infrastructurii de turism din județul Gorj.

O parte a strategiei de dezvoltare se referă și la resursa umană, domeniul educație și sănătate. Se analizează și oportunitățile cu privire la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea de afaceri.

Strategia de dezvoltare se axează și pe valorificarea unor surse de finanțare din PNRR și Planul de Tranziție Justă. Pentru cel din urmă au fost depuse peste 360 de proiecte de către antreprenori din județul Gorj. Documentul votat astăzi are peste 250 de pagini.

Articole similare

Back to top button