SliderSocialUltima ora

Erou la 80 de ani! Mamă, copil și vecin înecați în Motru

Tragedie în comuna Cătunele. 3 persoane și-au pierdut viața în râul Motru. Un copil de numai 9 ani și mama sa, de 29, au sfârșit înecați în timp ce se aflau la scăldat. Cumplit este că un bărbat de 81 de ani și-a dat și el viața încercând să îi salveze.  Bătrânul este acum erou pentru fiul cel mic căruia i-a salvat viața.

Totul s-a petrecut ieri, în jurul orei 18:00. Mama se afla  împreună cu cei doi copii la scăldat, când au fost luați de curenți într-o zonă unde apa este mai adâncă. Observându-i, bătrânul de 81 de ani a sărit după ei fără să se mai gândească la propria viață. A reușit să scoată la mal unul dintre copii, însă  când s-a întors după ceilalți a fost și el luat de ape.

Vecinul care i-a văzut a sunat imediat la 112 și a chemat ajutoare. Medicii l-au resuscitat pe cel mic, însă din păcate manevrele au eșuat. Ceilalți doi au fost scoși fără viață din apele Motrului.

Primarul comunei spune că i-a avertizat pe copii la sfârșitul anului școlar cu privire la pericolul din apele râului. O astfel de tragedie nu s-a mai întâmplat în comuna Cătunele.

Bătrânul, ajuns acum erou pentru fiul cel mic, era la muncă în lanul de porumbi când i-a văzut pe cei trei. Martorii spun că bărbatul era încă în putere, în ciuda vârstei înaintate și că nu i s-a întâmplat niciun accident de-a lungul vieții.

Acum cele două familii se pregătesc de înmormântare. Motrul a răpit mama și fratele unui copil, dar și pe salvatorul acestuia, devenit erou la 80 de ani.

Articole similare

Back to top button