SliderSocialUltima ora

21 de permise reținute în 24 de ore

În fiecare oră, un șofer și-a pierdut permisul de conducere. Asta s-a întâmplat ieri, pe două segmente de drum din Gorj, în urma unor acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Oamenii legii au acționat în sistem integrat. Pe Drumul Național 67 au fost mai multe echipaje de poliție, atât de la Motru cât și de la Novaci, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Vâlcea și IPJ Mehedinți. Autoritățile au avut în vedere combaterea nerespectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere.

În acest context, polițiștii gorjeni au aplicat peste 110 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, din care 88 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au reținut 21 de permise de conducere. 16 dintre șoferi au depășit regimul  legal de viteză cu peste 50 de km/h.

Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Oamenii legii recomandă să nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele legale în vigoare și să nu consumați alcool sau substanțe interzise la volan. Purtați centura de siguranță și respectați indicațiile polițiștilor rutieri. Pentru siguranța dumneavoastră, nu folosiți telefonul sau orice alt dispozitiv audio video în timp ce conduceți un vehicul. De asemenea, nu vă angrenați în alte activități de natură să vă distragă atenția atunci când sunteți la volan.

Acțiunile polițiștilor gorjeni vor continua și în perioada următoare pentru un trafic rutier în siguranță.

Articole similare

Back to top button