SliderSocialUltima ora

Cresc cazurile. O nouă etapă de relaxare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, Hotărârea numărul 50 prin care propune mai multe măsuri de relaxare începând cu data de 1 august, în contextul în care numărul de infectări este în creștere iar campania de vaccinare bate pasul pe loc în România.

În localitățile cu o rată de incidență mai mică de 2 cazuri la 1000 de locuitori vor fi permise activități culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane. Toți participanții trebuie să poarte mască și să facă dovada imunizării fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.

Evenimentele private precum nunți și botezuri se pot desfășura cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană. Totuși, și în acest caz trebuie făcută dovada imunizării.

Competițiile sportive în spații închise sau deschise se pot organiza cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă sunt imunizați. Organizarea de mitinguri şi demonstrații se poate face cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane.

Activitățile se pot organiza și desfășura în toate localitățile indiferent de rata cumulată a incidenței la 14 zile a cazurilor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri este permisă până la capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5:00-02:00.

Incidența națională a crescut în ultima perioadă. 0,04 infectări raportate la populația României a fost înregistrată ieri, odată cu aproape 200 de noi cazuri de infectare. Covasna și Mehedinți sunt singurele județe unde rata de infectare este 0. Acolo nu a mai fost înregistrat niciun test pozitiv în ultimele 14 zile. Gorjul are o incidență de 0,01 la mie, doar 4 cazuri fiind confirmate în ultimele două săptămâni.

Articole similare

Back to top button