SliderSocialUltima ora

Violența în familie, cote alarmante

Violența în familie atinge cote alarmante. Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietarul locuinței.

Este și cazul unui bărbat din orașul Bumbești Jiu. Acesta și-a petrecut noaptea în spatele gratiilor după ce a bătut-o pe cea căreia i-a jurat credință. Femeia a sunat la 112 și a solicitat sprijinul polițiștilor. Aceasta le-a relatat faptul că soțul său, în vârstă de 54 de ani s-a îmbătat și a bătut-o cu pumnii în cap.

Oamenii legii au intervenit și l-au îndepărtat pe bărbat. Pentru a  o proteja pe femeia de 48 de ani, au emis un ordin de protecție valabil 5 zile.  Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Acasă” trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu. Violența domestică se poate manifesta și sub forma părinte copil, așa cum s-a întâmplat ieri la Glogova.

Polițiștii au fost solicitați printr-un apel de urgență să  intervină la o stare conflictuală între membrii unei familii de pe raza de competență. Un bărbat în vârstă de 72 de ani a fost agresat de fiul său, în vârstă de 35 de ani.

Victima a formulat plângere împotriva fiului său și a solicitat evacuarea acestuia din locuință, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor, polițiștii evacuându-l din locuința comună pentru 5 zile. La fel ca și în cazul de la Bumbești Jiu, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.

În situaţia încălcării de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre interdicţiile stabilite prin ordinul de protecție, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Asta riscă și un bărbat din Turburea care ieri a fost reținut după ce a încălcat ordinul de protecție, intrând în curtea casei, motivând că voia să hrănească animalele.

Articole similare

Back to top button