SliderSocialUltima ora

Șomajul, aproape 3%

Județul Gorj se pare că își revine din punct de vedere al șomajului, deși nici în lunile precedente nu înregistrat probleme prea mari. Județul nu a depășit 4%, numărul de șomeri neînregistrând creșteri semnificative.  De această dată însă, Gorjul raportează cea mai mică rată a șomajului din acest an: 3,06%.

Procentul înseamnă puțin peste 4000 de șomeri la nivelul Gorjului, dintre care mai puțin de jumătate  sunt idemnizați. Ca evoluție, în mai 2020 a fost înregistrată cea mai mică rată a șomajului din ultimii ani – 2,67%. Șomajul tehnic a fost unul dintre principalii factori care au scăzut atunci coeficientul în județul Gorj.

La nivel național, rata șomajului este de 3,06%, așadar Gorjul nu înregistrează un procent nici mai mare, dar nici mai mic decât media națională. Cel mai mic procent este raportat în Ilfov, sub 1%. Totuși, la nivel regional rata șomajului este mult mai mare. Cei mai puțini șomeri din Sud-Vest Oltenia sunt raportați la noi. Pe locul secund se află  Vâlcea, iar Oltul ocupă și el un loc pe podium, însă la mare distanță: 5,41%.  Cel mai mare  număr de șomeri îl are Vasluiul, cu peste 7,2% și chiar Doljul cu 6,30%.

Un  alt factor care menține scăzut șomajul în Gorj este subvenționarea locurilor de muncă. Numai anul trecut au fost acordate facilități pentru un număr de  1623 de angajați cu diverse sume, lunar, timp de 12 luni.

Totodată, aproape 200 de absolvenți și-au depus dosarele de șomaj. 164 sunt de învâțământ preuniversitar și doar 20 dintre ei au Bacalaureatul luat. Tot 20 este și numărul absolvenților de studii superioare care au trecut pragul AJOFM Gorj.

Articole similare

Back to top button