SliderSocialUltima ora

Cadavre de porci aruncate pe Defileu

De o bună perioadă de timp autoritățile se chinuie să stingă definitiv focarele de Pestă Porcină Africană. Din păcate însă, răutatea sau ignoranța unor persoane îngreunează munca instituțiilor. Asta reiese și din fapta unor necunoscuți care au aruncat cadavre de porci infectați pe albia râului Jiu.

Descoperirea macabră a fost făcută în Parcul Național Defileul Jiului. Cei care au văzut porcii au fost paznicii parcului care au alertat imediat autoritățile. Zona cu pricina, deși este la granița cu Hunedoara, se află pe raza județului Gorj.   După ce inspectorii DSVSA au prelevat probe și le-au dus la laborator, s-a confirmat faptul că suinele erau infectate cu virusul Pestei Porcine Africane.

Autoritățile nu au putut identifica persoanele care au aruncat cadavrele pe albia Jiului. Fiind chiar la granița cu județul vecin, s-ar bănui faptul că sunt hunedoreni, întrucât distanța față de prima localitate din Gorj este una semnificativă.

În Gorj mai sunt active alte două focare de pestă, la Roșia de Amaradia și  la Padeș. Din fericire, cele două focare mai vechi vor fi stinse chiar în perioada următoare. Luni va fi închis cel de la Roșia, iar în cursul săptămânii vitoare și cel de la Padeș.

Articole similare

Back to top button