SliderSocialUltima ora

Au învățat despre inteligența artificială

Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a fost astăzi gazda unui eveniment strâns legat de societatea contemporană. Inteligența artificială este prezentă tot mai des în viața fiecărui utilizator de online. Azi a fost explicată pe larg de către doi dintre cei 3 fondatori ai Centrului pentru Mașini Inteligente.

A fost explicat și popularizat subiectul, întrucât există mai multe controverse legate de acest concept. În principal reclamele și recomandările din online au ca fundament inteligența artificială. Platforme precum Netflix, Amazon sau alte aplicații se folosesc de inteligența artificială pentru a reda un conținut corespunzător vizualizatorului.

La eveniment a participat și Prorectorul Universității, George Niculescu, care a deschis conferința. Acesta a prezentat instituția de învățământ audienței, care a asistat la manifestare atât fizic, cât și online.

În partea a doua a evenimentului a fost o sesiune de mentorat și orientare în carieră, unde participanții au putut adresa întrebări. Manifestarea de azi a fost dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu.

Centrul pentru Mașini Inteligente a fost fondat de Andrei Luchici, Maria Nănescu și Bogdan Văduva. Maria și Bogdan sunt din Gorj, iar Andrei din Craiova. Scopul companiei este acela de a dezvolta unelte pentru a putea înțelege, prezice și simula comportamentul uman.

Articole similare

Back to top button