SliderSocialUltima ora

Ferma de păsări va construi un incinerator

https://youtu.be/OWACup1MJcA

După Bârsești-Slobozia, o altă localitate se confruntă cu probleme legate de disconfortul olfactiv. Este vorba despre comuna Dănești, acolo unde mai multe ferme de păsări își desfășoară activitatea. Societatea care le administrează a fost amendată săptămâna trecută în urma unor imagini cu cadavre de pui apărute în spațiul public, iar Prefectul i-a chemat la raport pe reprezentanții firmei.

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc ședința cu pricina, dar operatorul nu s-a prezentat la sediul Palatului Administrativ. Prefectul spune că au fost motive obiective, iar compania și-ar fi luat angajamentul că va construi un crematoriu pentru păsări, astfel încât disconfortul olfactiv creat să fie diminuat.

Depozitărea necorespunzătoare a cadavrelor păsărilor, amendată săptămâna trecută, nu ar aparține în integralitate fermei. O altă companie, care se ocupă de ridicarea cadavrelor și incinerarea lor ar fi întâmpinat probleme, care, din spusele Prefectului, acum s-ar fi rezolvat.

Fermele de pui funcționează pe locul fostei Avicola de câțiva ani, iar societatea cu sediul-mamă în Vâlcea a fost înființată în anul 2008.

Articole similare

Back to top button