SliderSocialUltima ora

Calea Eroilor – „Calea Erorilor”

Calea Eroilor începe să devină tot mai mult „Calea Erorilor”. După mai bine de un an și jumătate de la anunțarea începerii lucrărilor, proiectul întâmpină în continuare probleme. Exact când au promis că se apucă de treabă cei care au câștigat licitația, a venit pandemia și lucrările au fost sitate. Apoi s-au săpat câteva gropi și șantierul a fost abandonat.

Lucrarea a fost subcontractată unei alte societăți care nu este departe de prima. S-a lucrat, apoi s-a stagnat, apoi iar s-au mai săpat niște gropi și în cele din urmă au răsărit buruienile și chiar și porumbii pe Axa Brâncuși. La începutul verii ar fi trebuit finalizată, iar turiștii s-ar fi putut plimba de la Poarta Sărutului și până la Coloana Infinitului pe un drum corespunzător unor obiective turistice.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Jumătatea verii lui 2021 arată o Axă brâncușiană ca după bombardament și abia ieri au început să „răsară” și câțiva muncitori, nu prea prietenoși. La vederea camerelor de filmat au sărit la ceartă.

Astăzi am numărat 6 lucrători, 3 lopeți și un târnăcop, un utilaj parcat și un escavator ce se plimba „de colo-colo”. Un alt muncitor lucra de zor, la umbră, pe telefon. Atmosfera de la fața locului nu pare să fie una prea agitată, astfel încât Calea Eroilor să fie gata pe 15 august.

Autoritățile au anunțat rezilierea contractului dacă termenul nu va fi respectat. Se pare însă că s-au răzgândit. Acum câteva zile a avut loc o întâlnire atât cu societaățile implicate, cât și cu o casă de avocatură. Primarul municipiului spune că ar mai putea da o șansă constructorului dacă face dovada unui contract de furnizare a pietrei cubice. Pavarea ar fi ultima parte a lucrării, iar dacă societatea arată „bună-credință”, ar putea să beneficieze de încă o prelungire.

Până acum constructorul nu a arătat prea multă „bună-credință”. Acest lucru reiese  nu numai din ritmul lucrărilor, ci și din imposibilitatea de a motiva abandonul șantierului.

Romanescu spune că încă nu s-a stabilit un termen „de grație”. Următoarea discuție va avea loc la prezentarea contractului solicitat de primar, iar în funcție de acesta se va stabili și data „finală” .

Articole similare

Back to top button