SliderSocialUltima ora

Târgu Jiu, reședința…cerșetorilor

După „municipiul câinilor fără stăpân”, se pare că Târgu Jiu s-a transformat în reședința .. cerșetorilor. Zilnic sunt văzuți, mai ales în locurile aglomerate, acolo unde apelează la mila publicului. Dacă cetățenii s-au învățat deja cu ei, turiștii care vin la operele lui Brâncuși vizitează involuntar și „operele alcoolului”. Cu banii strânși din cerșetorie majoritatea își cumpără bere sau băuturi spirtoase, fiind surprinși de mai multe ori consumându-le în spațiul public, lucru interzis de normele în vigoare.

Cu toate acestea, nu se întâmplă mai nimic. Poliția locală îi identifică, îi gonește, încearcă să păstreze ordinea pe străzile din oraș, dar degeaba. Cei mai mulți sunt tot „turiști”. Localitățile din care provin sunt de la zeci de kilometri depărare și nu au de gând să se întoarcă acolo. Dacă sunt urcați în tren și trimiși la domiciliu, coboară la prima stație și revin la Târgu Jiu. Mulți nu vor nici să se cazeze în centrul dedicat lor, pentru că acolo trebuie respectate reguli, iar ei nu se supun acestora.

Autoritățile încep să fie depășite de fenomenul cerșetoriei la Târgu Jiu. Prefectul de Gorj spune că aceștia ar trebui instituționalizați și să primească îngrijiri de specialitate.

Din fericire, majoritatea nu sunt agresivi. Totuși, trecătorii sunt deranjați de prezența lor, mai ales că sezonul estival aduce mai mulți turiști în muncipiu. De cele mai multe ori abordează oamenii în speranța de a primi câțiva lei, pe care, din păcate, prea puțini îi cheltuie pe mâncare sau alte necesități.

Articole similare

Back to top button