SliderSocialUltima ora

1000 de medicamente decontate 100%

Veste bună pentru românii ce cheltuie lunar sume importante de bani pentru medicamentele ce le sunt la fel de necesare precum hrana. Aproape 1000 de medicamente esențiale sunt decontate acum integral de către statul român. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut anunțul aprobării listei.

150 de substanțe active, în denumiri comune internaționale sunt cuprinse în lista aprobată de minister. Principalele afecțiuni tratate de acestea sunt cele oncologice și edocrine, dar și diabetul și boala Wilson.

Am aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%.

Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe.

Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele.

Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero.

Ne-am angajat, în programul de guvernare, reintroducerea medicamentelor esențiale în legislație și ne ținem de cuvânt. a scris Ioana Mihăilă pe pagina sa de socializare.

Lista completă a celor 150 de substanțe active se regăsește pe site-ul ministerului Sănătății. Printre acestea se regăsesc Factorii VIII și IX de coagulare, necesari în tratarea hemofiliei, dar și insulinele umane și streptomicina.

În plus, ministrul Sănătății a luat măsuri, din 24 iunie, pentru a se asigura disponibilitatea pe piața din România a unor medicamente esențiale care se adresează unor boli cronice grave. Ioana Mihăilă a semnat ordinul prin care se va asigura disponibilitatea pe piața din România a unor medicamente esențiale care se adresează unor boli cronice grave precum leucemie, epilepsie, insuficiență renală cronică sau Parkinson.

Articole similare

Back to top button