CulturaSliderUltima ora

Stradivarius încheie turneul la Târgu Jiu

Turneul lui Alexandru Tomescu se va încheia la Târgu Jiu. Vioara Stradivarius va încânta din nou inimile târgujienilor în luna august, în Parcul Coloanei fără Sfârșit.

Turneul Stradivarius va poposi pentru al cincelea an la Târgu Jiu după ce anul trecut a luat pauză din pricina pandemiei. În 2019, concertul, desfășurat sub deviza Vive la Musique, s-a bucurat de prezența a peste 1200 de spectatori în Parcul Coloanei fără sfârșit din Târgu Jiu.

Organizatorii se așteaptă la 1000 de persoane, însă spectatorii vor putea sta și pe margine. Televiziunea publică va prelua evenimentul și îl va difuza în direct. Cei care au militat pentru organizarea serii de cultură au fost membrii clubului Rotary si ADER.

Conceput de virtuosul Alexandru Tomescu, turneul excepțional a propus publicului din România o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, iar târgujienii îl așteaptă cu nerăbdare să revină în orașul lui Brâncuși.

Evenimentul va avea loc pe 11 august și va avea intrarea gratuită. În baza parteneriatului pe care Alexandru Tomescu îl are cu Clubul Rotary, membrii au decis să reorganizeze spectacolul în această vară.

Alexandru Tomescu este un violonist român, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări. Drept recunoștință,  i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.

Articole similare

Back to top button