SliderSocialUltima ora

Condamnare după deszăpezirea Transalpinei

Deszăpezirea de anul trecut de pe cea mai înaltă șosea din România s-a lăsat cu o condamnare. Un funcționar public a fost găsit vinovat de către  instanța de judecată pentru că a permis înlăturarea zăpezii de pe Transalpina de către o societate privată, în ciuda faptului că drumul era închis. Motivul pentru care operatorul economic a dorit deszăpezirea nu ținea de „dorința” de a se deschide tronsonul mai devreme pentru turiști.

Societatea în cauză avea nevoie de șosea curată pentru a transporta materialul lemnos din munte, iar pentru a-i fi permis acest lucru a oferit „o mică atenție”. Mai precis, 8000 de lei i-a dat șpagă șefului de district Șugag din cadrul Secției de Drumuri Naționale Alba pentru acest serviciu.

Autoritățile au deschis dosar penal în acest caz, iar funcționarul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Funcționarul, în vârstă de 33 de ani, și-a recunoscut fapta. Acesta a precizat că în luna martie a anului 2020 a primit bani de la administratorul unei societăți comerciale pentru a dispune deszăpezirea sectorului de drum Transalpina, în condițiile în care acesta era închis circulației.

Procurorii specializaţi din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus pe 22 iulie anul trecut, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită.

Articole similare

Back to top button