SliderSocialUltima ora

„Rânca ar trebui promovată mult mai bine!”

„Perla Gorjului”, zona montană Rânca este prea puțin promovată. Iarna este magnet pentru iubitorii sporturilor pe zăpadă, iar vara primește turiștii pe Transalpina. Cu toate acestea, stațiunea a beneficiat de foarte puțin interes din partea autorităților, iar asta se vede cu ochiul liber.

Abia în ultimul timp s-a mai „mișcat” ceva în zonă, iar aici putem include și asfaltarea unui tronson din drum.  Se lucrează acum până aproape de centru, iar după turnarea covorului asfaltic și ridicarea la nivel a gurilor de canal se va începe și porțiunea până la ieșirea din Rânca.

Și Prefectul este de părere că stațiunea nu este promovată la adevărata sa valoare, însă recunoște că problemele există încă de la începutul dezvoltării ei.

Drumul expres Craiova-Târgu Jiu, dacă va fi finalizat, ar putea aduce un val de turiști în Gorj. Infrastructura face parte din multitudinea de motive pentru care stațiunea nu cunoaște aceeași promovare ca Valea Prahovei, de exemplu. Însă  „boom-ul” de turiști ar putea ajunge pe Transalpina în condițiile în care drumul express va fi construit pe varianta Târgu Cărbunești.

Probleme cu Rânca s-au ținut în lanț, cel puțin în ultima perioadă. De la drumul „bombardat”, până la lipsa de interes a autorităților, cabanierii din zonă au avut mereu de suferit. Totuși, în această iarnă au venit mai mulți turiști ca niciodată.

Articole similare

Back to top button