SliderSocialUltima ora

Trei ordine de protecție emise în două zile

De la zi la zi, violența în familie ia amploare la nivel național și chiar european. Una din trei femei din UE cu vârstă peste 15 ani a fost victima violenței fizice și/sau sexuale, iar 22% din femeile europene au fost agresate de către un partener intim.

Violenţa în familie poate să îmbrace forme diverse, mai mult sau mai puţin vizibile, precum violenţa fizică, psihologică, sexuală, economică şi socială.

Sute de cazuri de violență în familie au fost raportate doar la nivelul județului Gorj în prima jumătate a anului 2021. În 2020 au fost emise aproximativ 200 de ordine de protecție provizorii la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, iar cele mai multe cazuri au fost întâlnite în mediul rural.

Și în acest weekend oamenii legii au interzis apropierea față de victimă în cazul a 3 agresori de pe raza județului.

Primul caz s-a întâplat chiar în plină stradă la Târgu Jiu. Polițiștii au fost sesizați printr-un apel 112 și se pare că în urma unui conflict spontan, o femeie de 38 de ani a fost agresată de către soțul său, în vârstă de 39 de ani. Loviturile au fost atât de grave, încât victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Al doilea caz de violență în familie s-a petrecut pe raza comunei Bărbătești. Cea care a sunat la poliție a fost chiar victima agresiunilor. Femeia, de 37 de ani, a reclamat faptul că a fost lovită de către soțul său cu 14 ani mai în vârstă. Totul s-a petrecut pe fondul unui conflict spontan iar acum bărbatul nu mai are voie să se apropie de soția sa în următoarele 5 zile.

În ambele cauze au fost întocmite dosar penale pentru violență în familie.

O altă astfel de infracțiune, dar în forma amenințării a fost întâlnit la Samarinești. O femeie în vârstă de 38 de ani a sunat la poliție, spunându-le că a fost amenințată cu acte de violență și înjurată de către soțul său, de 43 de ani. Totul ar fi pornit de la unele discuții în contradictoriu.

Pe lângă ordinul de protecție emis, oamenii legii au întocmit și dosar penal pentru amenințare.

De cele mai multe ori, violența este folosită pentru a intimida, umili sau înfricoșa victima. Bărbații deseori folosesc violența împotriva partenerelor lor intime, inclusiv asupra actualelor sau fostelor soții, prietene ori partenere.

Articole similare

Back to top button