SliderSocialUltima ora

Urs de 400 de kg salvat la Crasna

Un urs de circa 400 de kilograme a fost gasit captiv într-un laț la Crasna. Cei care au dat alarma au fost paznicii de vânătoare, pe fondul cinegetic Cărpiniș. A fost direcționată o patrulă a jandarmeriei din Novaci care a delimitat zona și a interzis accesul persoanelor.

Imediat au fost anunțate instituțiile abilitate în vederea gestionării și desfășurării intervenției. Au ajuns la Crasna atât reprezentanți ai Gărzii de Mediu Gorj, cât și ai poliției și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

Medicii veterinari l-au tranchilizat pe bietul animal și mai apoi i-au verificat starea de sănătate. 4 săgeți au fost necesare pentru a-l adormi.  Din fericire, ursul prezenta doar o rană superficială în zona în care a fost prins lațul. Leziunea a fost tratată înainte ca ursul să fie preluat și eliberat în mediul natural.

Relocarea animalului a fost făcută de reprezentanții fondului de vânătoare, iar transportul s-a efectuat în condiții de maximă siguranță.  Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, iar în cauză se contin uă cercetările pentru identificarea celui care a amplasat capcana.

Articole similare

Back to top button