Rugăciunea nu l-a ajutat. Neață rămâne în arest

„Doamne, Maica Domnului, dă-mi bani mulți, ferește-mă de procurori!”. Se pare că rugăciunea nu l-a ajutat pe medicul Gheorghe Neață care acum își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Asta au dispus organele competente după noaptea pe care chirurgul și-a petrecut-o în arestul poliției.

Cele 13 infracțiuni și 4 denunțuri i-au determinat pe procurori să-l rețină pe Neață care nu interna pacienți dacă nu „era rost de ceva bănuți”. În tot acest timp se analiează probele obținute din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică emise de judecător pentru perioada 17 iunie – 8 iulie.

Perchezițiile de ieri au scos la iveală peste 70 000 de lei ascunși într-un dulap de lemn din cabinetul chirurgului. Mita primită de acesta nu era numai în lei. 3400 de euro și 350 de lire sterline a strâns Neață într-o perioadă scurtă de timp.

Tot acolo au fost găsite și „mici atenții” precum țigări, băuturi alcoolice, cafea și parfumuri scumpe.

Pericolul faptelor sale este cu atât mai mare cu cât acesta nu intervenea chirurgical până când nu primea bani, fapt ce reiese din interceptările procurorilor. Pentru Neață nu conta nici măcar situația materială a pacientului, ori starea de sănătate în care acesta se afla.

Reamintim faptul că Gheorghe Neață a fost audiat ieri imediat după ce a ieșit din gardă, iar la întâlnirea cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, și-a rezervat dreptul la tăcere.